Datacenter Systemspecialist | Åland living

Datacenter Systemspecialist

Åda Ab är ett ungt bolag som erbjuder IT relaterade tjänster till sina ägare inom det offentliga Åland. Vi på Åda Ab strävar efter att hålla hög effektivitet och god kvalitet med fokus på snabb och rättssäker IT service. Vårt syfte är att bidra till att det offentliga Åland kan samordna och effektivisera sin IT verksamhet i takt med utvecklingen i omvärlden.

#TeamÅda söker nu Datacenter Systemspecialist.

Inom Åda Ab jobbar vi med förvaltning och utveckling av offentliga Ålands IT-miljöer. Den operativa IT-avdelningen är uppdelad i fyra team. Som Datacenter Systemspecialist ingår du i ett team som ansvarar för grundstrukturen i de datacenter Åda har driftansvar för. Du arbetar med inriktning på datacenter, lagring och virtualisering. Arbetet omfattar daglig drift, utveckling, arkitektur och säkerhet för serverhostar och lagring. Teamet ansvarar även för nätverk och tillhörande system. Miljöerna består primärt av produkter från Dell EMC, IBM, Lenovo, Cisco, VMware, Veeam samt OP5. I arbetet ingår att producera och underhålla dokumentation. På Åda arbetar vi i enlighet med processer från ITIL-ramverket.

Vi söker dig som vill arbeta med att:

- Utföra underhåll, kapacitetsplanering och förvaltning av driftsmiljöer.

- Övervaka, felsöka och avhjälpa produktionsfel.

- Installera hårdvara och mjukvara.

- Medverka som expertresurs i IT-projekt.

- Arbeta med arkitektur och säkerhet i datacenter.

Du har utbildning på eftergymnasial nivå inom IT-området samt kunskaper om VMware eller motsvarande virtualiseringsteknik. Du har flera års arbetserfarenhet av datacenter med hantering av lagringstekniker, servrar och virtualisering. Du har goda kunskaper i Windows Server system samt gärna driftserfarenhet av Linux Enterprise system.

Du gillar att ibland jobba i högt tempo, inom tajta tidsramar samt är flexibel och självgående. Du jobbar bra i team och då rollen kräver en del kundkontakt värdesätts att du är serviceinriktad och har god social förmåga. Erfarenhet av ledarskap är meriterande.

Tjänsten är en ordinarie heltidstjänst med start enligt överenskommelse. I tjänsten ingår jourberedskap ca var 6:e vecka. Placeringsort är Mariehamn.

Vill du veta mer? Kontakta driftsansvarig Sven Sjöblom.

Välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
enligt överenskommelse
Skicka ansökan till

Välkommen med din ansökan och CV inklusive löneanspråk till Åda Ab, driftsansvarig Sven Sjöblom, Elverksgatan 10, AX-22100 Mariehamn eller sven.sjoblom@ada.ax

Sista ansökningsdag
10.08.2020
Kontakta

Driftsansvarig Sven Sjöblom, sven.sjoblom@ada.ax, +358 18 532 108

Åda Ab, Elverksgatan 10, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax