Informatör | Åland living

Informatör

Ålands fredsinstitut söker en kommunikatör/informatör för visstidsanställning under hela 2021, med goda möjligheter till förlängning. Arbetstiden är minst 80% eller enligt överenskommelse.

Ålands fredsinstitut är ett oberoende institut som arbetar med forskning, utbildning och information. Fokus ligger på frågor om självstyrelse, minoriteter och säkerhet, med Åland och dess särställning som utgångspunkt. Fredsinstitutets verksamhet som helhet ska bidra till fredlig samhällsutveckling, fredlig konfliktlösning och konfliktförebyggande. Fredsinstitutet tillhandahåller kunskap och analys samt fungerar som en mötesplats och arena för dialog inom sina områden.

Fredsinstitutets kommunikationsverksamhet syftar bland annat till att på lokal, nordisk och internationell nivå öka kännedomen om institutet och dess verksamhet, inklusive om institutets forskning och expertis samt tillgängliggöra och sprida information om institutets kärnområden (Ålandsexemplet, konfliktlösning, självstyrelse, minoriteter, samt demilitarisering och neutralisering).

Arbetet innebär att du ansvarar för fredsinstitutets löpande kommunikation (hemsida, nyhetsbrev, sociala media och massmediekontakter) samt event- och publikationsmarknadsföring. Du kommer också att arbeta med utveckling av strategier, rutiner och kanaler, exempelvis vad gäller sociala media, podcasts och kampanjer.

Du medverkar vid besök och deltar i genomförandet av fredsinstitutets evenemang. Du bidrar därtill till utvecklingen, genomförandet och marknadsföringen av fredsinstitutets inslag i firandet av Åland 100.

Vi vill gärna ha dig som har en mångsidig erfarenhet av informations- och kommunikationsarbete och en bakgrund inom t.ex. journalistik, media och kommunikation. Erfarenhet inom marknadsföring, digital kommunikation, projektledning och det civila samhället är meriterande. Du kan arbeta självständigt och har välutvecklad samarbetsförmåga, servicekänsla samt intresse för strukturellt tänkande och konstruktiv problemlösning. Vi värdesätter ett intresse för och förmåga att utveckla informationsverksamheten i en komplex omgivning. Under 2020 färdigställer vi en ny hemsida som du kan hjälpa finkalibrera och utnyttja på bästa möjliga sätt. Intresse för och kunskap i freds- och internationella frågor eller något annat av Ålands fredsinstituts verksamhetsområden ger dig en bra grund för arbetet.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt, är nödvändiga kvalifikationer. God stilistisk förmåga är ett krav. Kunskaper i finska är en merit.

Ålands fredsinstitut ingår i flera nationella och internationella nätverk av organisationer som arbetar med närliggande frågor. Fredsinstitutet är en politiskt och religiöst obunden stiftelse som grundades 1992. Institutets styrelse fattar beslut om den övergripande verksamheten medan forskarrådet ansvarar för den vetenskapliga inriktningen. För mer information se: www.peace.ax

Arbetstid: 80%, eller enligt överenskommelse

Avtalet är tidsbegränsat t.o.m. 31.12.2021, med möjligheter till förlängning (vikariat, då den ordinarie anställda är tjänstledig för forskarstudier).

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
01.01.2021 eller enligt överenskommel
Arbetets varaktighet
31.12.2021
Lön
enligt avtal, beroende på meriter
Skicka ansökan till

sia@peace.ax

Intervjuer genomförs i september 2020.

Sista ansökningsdag
31.08.2020
Kontakta

Direktör Sia Spiliopoulou Åkermark, sia@peace.ax, (+358) (0) 18-21960 eller +358(0)40-5040571
Informationsansvarig Susann Simolin, susann@peace.ax, 040-0989570

Ålands fredsinstitut, Hamngatan 4, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax