Byråsekreterare | Åland living

Byråsekreterare

Jomala kommun lediganslår en ordinarie befattning som BYRÅSEKRETERARE i receptionen.

Eftersom befattningens nuvarande innehavare går i pension till hösten söker vi nu en ersättare till vår trevliga arbetsplats.

Som byråsekreterare i receptionen bistår du bl.a. kommundirektören och kommunsekreteraren i arbetet med att sköta kommunens centralförvaltning. Byråsekreteraren ansvarar för receptionen vid kommunkansliet och växeln. Vidare handhar byråsekreteraren utskick av kallelser och beslut. Byråsekreteraren arbetar med diarieföring, arkivering och fakturering. Byråsekreteraren arbetar även med att uppdatera information på kommunens webbplats och med andra IT-uppgifter. Som byråsekreterare i receptionen är du spindeln i nätet på kommunen och vi hoppas att du tar dig an dina uppgifter med flexibilitet, engagemang och ett serviceinriktat bemötande gentemot medarbetare och besökare.

Behörighetskravet är för befattningen lämplig examen på gymnasialstadienivå.

En prövotid om sex månader tillämpas. Lön utgår enligt 01TOI060 i allmänt kommunalt tjänste- och arbetskollektivavtal och befattningen är på heltid.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
10.08.2020 eller enligt överenskommelse
Arbetets varaktighet
tillsvidare
Lön
enligt 01TOI060
Skicka ansökan till

Ansökan riktas till Jomala kommun, PB 2, 22 151 Jomala eller till info@jomala.ax. Vi ser gärna att du lämnar din ansökan per e-post och att du anger "Byråsekreterare (receptionen)" i ämnesraden.

Sista ansökningsdag
03.06.2020 - 15:00
Kontakta

Kommunsekreterare Emilia Josefsson, 018 329 120, emilia.josefsson@jomala.ax

Jomala kommun, Godbyvägen 448, 22150 JOMALA

Site by Strax