Projektanställning socialhandledare

Vill du vara med och utveckla en ny och spännande verksamhet? KST har erhållit finansiering från Ålands landskapsregering och Europeiska socialfonden (ESF+) för att starta en ny dagverksamhet inom social rehabilitering, projektet Framsteget.

Vi söker nu en socialhandledare för anställning för viss tid.

Inom dagverksamheten fokuserar vi på att öka delaktighet, främja aktivering och sysselsättning och skapa ett första steg på vägen mot arbete, för individer som inte är redo för direkt inträde på arbetsmarknaden. Genom projektet skapas målinriktad och kvalitativ social rehabilitering i verkstadsform, där deltagarantalet är 10-12 personer. Den huvudsakliga målgruppen är personer 18-65 år, med huvudsakligt fokus på ålderskategorin 30+. Målgruppen består av personer som av någon anledning befinner sig i socialt utanförskap till exempel långtidsarbetslösa, personer i långvarigt behov av utkomststöd, inflyttade samt klienter inom missbrukarvårdens och psykiatrins rehabilitering.

Som socialhandledare i dagverksamheten jobbar du i team tillsammans med din förman. Fokus ligger på att möta våra klienters individuella behov och främja utvecklingen av deras färdigheter som gynnar delaktighet och självständighet. Det innefattar bland annat att ge individuell handledning, ordna gruppaktiviteter och skapa en trygg miljö där klienten får umgås med andra, ta till sig ny kunskap och få stöd i vardagsfärdigheter och livshantering. Arbetet utgår från olika teman som kommer att behandlas genom bland annat inbjudna erfarenhetsexperter och föreläsare, gruppverksamhet, aktiviteter, utflykter och kreativ verksamhet. Målet är att individens psykiska och fysiska välbefinnande stärks och att hens sociala färdigheter, ansvarskänsla och självförtroende ökar. Arbetet sker även i samarbete med andra verksamheter och samverkansparter.

Vi kan ge dig en fin arbetsgemenskap och ett meningsfullt, varierande arbete.

Som anställd hos oss får du företagshälsovård på allmänläkarnivå samt erbjuds friskvårdsförmåner såsom massage, kultur och motion.

Vi söker dig som är positiv, driftig och kreativ. Du är flexibel och en respektfull person med förmåga att samspela med andra. Initiativtagande och en god samarbetsförmåga är viktiga egenskaper, liksom förmågan att arbeta självständigt. Vi värdesätter personliga egenskaper och ser att du tycker det är roligt att arbeta med människor. Du kommer att ha stora möjligheter att i samarbete med din förman planera och utveckla verksamheten.

Vi söker dig som är genuint intresserad av målgruppen, erfarenhet och kunskap kring socialt arbete och rehabilitering för vuxna är meriterande men inte ett krav. En förutsättning för rollen är att du har körkort.

Behörighetskrav är socionom YH eller motsvarande examen i enlighet med 8 § landskapslag (2020:24) om yrkesutbildade personer inom socialvården. Den sökande ska vara Valviraregistrerad.

Anställningen är för viss tid under perioden 01.05.2024-30.11.2026. Som anställd i dagverksamheten jobbar du regelbundna arbetstider måndag till fredag i allmän arbetstid (38,25 h/vecka).

Den uppgiftsrelaterade lönen är 2909,55 euro, samt eventuella erfarenhetstillägg. Prövotid om 6 månader tillämpas och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, då vi önskar tillsätta befattningen så snart som möjligt.

Kommunernas socialtjänst k.f. har hand om all socialvård i landskapet Åland förutom äldreomsorg. Förbundet ska främja invånarnas hälsa och välfärd samt sträva efter en likvärdig service i alla kommuner. Vi har ca

300 anställda och är indelad i verksamhetsområdena; tidigt stöd för barn och familj; barnskydd; vuxensocialarbete; funktionsservice samt organisationsstöd.

Fakta om tjänsten
Sista ansökningsdag
29.04.2024 kl. 15:00
Arbetet börjar1 May
Arbetets varaktighet30.11.2026
Kontakta

områdeschef för vuxensocialarbete Mikaela Brandt-Lindholm, 018-532 869, mikaela.brandt-lindholm@kst.ax