Veterinär

Tillfällig tjänst som VETERINÄR under hösten hos Ålands Miljö- och Hälsoskyddsmyndighet.

Tjänsten innebär inspektioner och provtagning av odlad fisk i samband med att årlig sjukdomsövervakning skall genomföras ute på de åländska fiskodlingarna.

Arbetet ska utföras under ca 3 månader under perioden september-december.

Det är inget formellt krav med tidigare erfarenhet från arbete med fiskhälsovård eller tillsyn. Tjänsten erbjuder en bra möjlighet att pröva på och skaffa sig erfarenhet från den här typen av arbete. Introduktion och möjlighet till stöd ges av ordinarie sjukdomsövervakande veterinär.

Arbetsuppgifter:

- Grundplanering och schemaläggning av inspektioner och provtagningar av ca 30 st. fiskodlinsplatser.

- Självständigt genomförande av inspektioner på odlingsplatserna samt provtagning av fisk antingen på odlingsplatserna eller på fiskrenserierna.

- Självständigt arbete med att föra inspektionsprotokoll och att sammanställa protokoll, provtagningsremisser och analyssvar, både digitalt och i pappersform.

Efter inledande introduktion ställs höga krav på självständigt arbete samt bra förmåga att detaljplanera logistik och att löpande kunna hantera ändringar i den logistiska planen. Arbetet kan ibland vara intensivt, framför allt p.g.a. olika logistiska deadlines i samband med provhanteringen.

Arbetet innebär också att man på ett grundläggande sätt behöver sätta sig in i sjukdomssymtom hos fisk, smittskyddstänk och hur man genomför provtagning på fisk i fält. Tjänsten innebär också att man arbetar i rollen som en myndighetsperson och att man är bekväm i sitt sätt att kommunicera med människor. Erfarenhet från arbete med fiskhälsa, tillsyn eller projektansvar är meriterande.

Krav för tjänsten är vet.med.lic.examen (legitimerad veterinär) samt B-körkort. Myndighetens förvaltningsspråk är svenska och god datorvana är en förutsättning.

Ersättning utgår i spannet 4697 - 5167 euro/månad, beroende på erfarenhet. Ett allmänt tillägg om 121 euro/månad tillkommer.

ÅMHM sköter tillsyn och prövning inom miljö, hälsa, livsmedelshygien, djurskydd samt erbjuder veterinärvård i fält och på jourtid. Laboratoriet erbjuder tjänster inom livsmedel, jordbruk och miljö.

Myndigheten är en expertmyndighet med 34 anställda som är i en mycket spännande utvecklingsfas av både myndigheten och miljö- och hälsoskyddet i landskapet.

Hemsida: www.amhm.ax

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar
slutet på september enligt överenskom.
Arbetets varaktighet
december
Skicka ansökan till

Din ansökan och meritförteckning ska vara ÅMHM tillhanda på adressen:
ÅMHM
Norragatan 17
AX-22100 Mariehamn
eller digitalt per e-post på kansliet@amhm.ax.

Sista ansökningsdag
19.08.2019 - 15:00
Kontakta

Praktiserande veterinär Mikael Hagman, 0457 0592 967
Praktiserande veterinär Jacob Ridderborg, 0457 3832 526
T.f. myndighetschef Ketzia Karring, 0457 5291 032
e-post förnamn.efternamn@amhm.ax

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, Norragatan 17, 22100 MARIEHAMN

Site by Strax