Arbetsmöjligheter för vårdutbildade med ett intresse för utveckling och förbättring

Efter 26 år i hektisk storstadsmiljö ville Evelina Grandell Rosenlund, numera äldreomsorgschef i Mariehamns stad, flytta närmare naturen.

- För mig, som är uppvuxen i östra Finland, har naturen alltid haft stor betydelse, konstaterar Evelina. Jag kommer från Saimenområdet där det finns lika mycket vatten som land. Jag tror det var därför jag började längta efter en plats nära havet.

Att det blev Mariehamn och Åland var inte en slump. Som ung vuxen tillbringade Evelina flera somrar på Åland och hon uppskattade det moderna och trygga ö-samhället. Med familj och vänner i både Sverige och Finland började tanken på att bosätta sig mitt emellan ta form.

- Jag började prenumerera på nyheter från Åland Livings webbplats. Här finns verkligen matnyttig information för den som är intresserad av att flytta till Åland, berättar Evelina.

Möjligheter till utveckling

Det gick några månader och så plötsligt dök annonsen om drömjobbet upp. Mariehamns stad sökte en äldreomsorgschef. Med många års erfarenhet av chefsjobb inom äldreomsorgen i Enskede-Årsta-Vantörs stadsdel i Stockholm kände Evelina att uppdraget skulle passa henne perfekt. I juni 2021 gick flyttlasset till Mariehamn.

- Att få göra nytta för samhället och mina medmänniskor har alltid varit viktigt för mig, fortsätter Evelina. Här, i det lilla samhället, känns det om möjligt ännu viktigare att bidra till utvecklingen.

Ett paradis för barnfamiljer

Det har varit lätt att slå ner bopålarna i Mariehamn. Efter en tid i lägenhet så har Evelina nu köpt ett hus nära vattnet, med knappt 15 minuters promenad till jobbet.

− Jag kan verkligen rekommendera Mariehamn, i synnerhet för barnfamiljer, säger Evelina. Här är det korta avstånd, tryggt och grundskolan är riktigt bra! Och jag vågar nästan garantera att alla vårdutbildade med ett intresse av utveckling och förbättring kan få jobb hos oss!

Äldreomsorgen i Mariehamn

Mariehamns äldreomsorgschef Evelina Grandell Rosenlund trivs med att få leda en relativt stor, men ändå småskalig organisation. Inom äldreomsorgen i Mariehamns stad arbetar sammanlagt cirka 180 personer.

Verksamheten omfattar förebyggande arbete, hemservice och boendeservice. Som relativt ny äldreomsorgschef i Mariehamn ser Evelina många utvecklingsmöjligheter, bland annat genom att öka användningen av välfärdsteknik. Hon har redan inlett ett förändringsarbete som ska ta vara på medarbetarnas kompetenser och höja de äldres livskvalitet.

Läs mer om äldreomsorgssektorn i Mariehamn

Leva och bo i Mariehamn

Mariehamn är Nordens minsta metropol och Ålands enda stad. Här är naturen och havet alltid nära, liksom storstäderna runtomkring. När både jobb, boende, daghem, skola och aktiviteter är på promenad- eller cykelavstånd får du dessutom mer tid för fritid.

Vill du flytta till Mariehamn? Här hittar du mer information!

Bra att veta inför flytten

Skapa din egen checklista inför flytten till Åland

Information för dig som söker nytt jobb

Hitta ditt nya hem – tips och råd för dig som letar boende på Åland.